Ενημέρωση μαθητών για μεταδιδόμενα νοσήματα και δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος στα ΚΑΠΗ

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στις 10 το πρωί, η Κοινωνική Επιτροπή Ελέγχου Νοσημάτων και Φροντίδας του Δήμου Θερμαϊκού πραγματοποιεί την πρώτη ενημερωτική της εκδήλωση για εφήβους στο 2ο Λύκειο Περαίας. Η ενημέρωση απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ λυκείου και είναι διαδραστική, κάτι σαν παιχνίδι. Αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το AIDS και θα γίνει από τον πρόεδρο της Επιτροπής –γιατρό και δημοτικό σύμβουλο- Παναγιώτη Κολλάρα και από κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, που έρχεται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από την Αθήνα.

Τους επόμενους δύο μήνες ανάλογες ενημερώσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα λύκεια του Δήμου Θερμακού.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ελέγχου για άτομα άνω των 65 ετών, ώστε να προληφθούν εγκαίρως παθήσεις όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση, η υπερλιπιδαιμία, οι διατροφικές διαταραχές, οι καρδιοπάθειες κ.α. που διοργανώνει η ίδια Επιτροπή.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διαβητολογικό Κέντρο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, περιλαμβάνει κλινική εξέταση για γιατρό και αιμοληψία από ειδικό παρασκευαστή και εφαρμόζεται ήδη κάθε Τρίτη, στις 9 το πρωί στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών. Από την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, το πρόγραμμα «μεταφέρεται» στο ΚΑΠΗ Επανομής.

Για τις πρώτης δράσεις της Κοινωνικής Επιτροπής Ελέγχου Νοσημάτων και Φροντίδας του Δήμου Θερμαϊκού ο Παναγιώτης Κολλάρας δήλωσε: «Η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η ενημέρωση για ιατρικά θέματα αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής, που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού. Ειδικά τα θέματα υγείας είναι σημαντικά, διότι σήμερα πολλοί συνδημότες είναι ανασφάλιστοι. Σε αυτούς πρωτίστως απευθύνονται οι έλεγχοι που έχουμε αρχίσει κάθε Τρίτη αρχικά στους Νέους Επιβάτες, από το Δεκέμβριο στην Επανομή και μετά σε όλα τα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα. Αλλά και η ενημέρωση στα νέα παιδιά είναι κάτι σημαντικό. Γι’ αυτό προγραμματίζουμε στη συνέχεια ανάλογες ενημερώσεις και για άλλες παθήσεις και θέματα υγείας και υγιειενής».

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s