ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟ Ε9 ΜΕΧΡΙ 15/6

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 15 Ιουνίου μπορεί να υποβάλλει κάθε ενδιαφερόμενος το Ε9 χωρίς πρόστιμο.
Υπόχρεοι φέτος για την υποβολή του Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους το 2013 και όσοι είχαν τακτοποιήσει παλαιότερα χρόνια ημιυπαίθριους και αυθαίρετους  χώρους και δεν είχαν υποχρέωση τότε να υποβάλλουν Ε9.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
Υπόχρεοι να αναγράψουν το σύνολο των αποδείξεων που συγκέντρωσαν το 2013 στο κωδ. 49 της φορολογικής τους δήλωσης είναι όσοι έχουν εισόδημα από μισθούς ,συντάξεις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μπλοκάκια.
Αντίθετα, δεν παίζουν κανένα ρόλο και δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί από εκείνους που έχουν εισόδημα μόνο από ακίνητα και από επιχειρήσεις.
Θυμίζουμε ότι φέτος στο σύνολο των αποδείξεων από καταναλωτικά αγαθά συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων και οι αποδείξεις από φροντιστήρια, ασφάλεια ζωής, δικηγόρους , δαπάνες για θέρμανση με ανανεώσιμες πηγές  ενέργειας που άλλες χρονιές αποτελούσαν ξεχωριστά η κάθε μια έκπτωση από το φόρο.
Έκπτωση από το φόρο αποτελούν φέτος μόνο οι ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες και οι δωρεές και αυτή πάντα υπό προϋποθέσεις και μόνο για τις κατηγορίες των φορολογούμενων που αναφέραμε πιο πάνω. Να επισημάνουμε ότι οι αποδείξεις δεν αποτελούν μόνο έκπτωση από τον φόρο αλλά σε περίπτωση που είναι λιγότερες από το 25% του εισοδήματος των φορολογούμενων αποτελεί επιβάρυνση γι’ αυτόν με έξτρα φόρο 22%.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και πρέπει να προσέξει κάθε φορολογούμενος που πρέπει να συμπληρώσει τον κωδ. 49 είναι να ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ και σ΄αυτό που είναι μεγαλύτερο να υπολογίσει το 25% των αποδείξεων που πρέπει να βάλει.
Τεκμαρτό εισόδημα υπενθυμίζουμε είναι αυτό που προσδιορίζεται με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης δηλαδή τα τεκμήρια από τα 1Χ αυτοκίνητα, τις κατοικίες, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία, τυχόν δαπάνες από αγορά περιουσιακών στοιχείων, πληρωμές δαπανών κλπ.

ΟΦΙΑ & ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΝΘΕΩΝ 8 , ΠΕΡΑΙΑ ΤΗΛ.:23920 27886

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 37,
Α. ΠΕΡΑΙΑ ΤΗΛ.: 23920 27885

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s