Γιώργος Τσαμασλής: Πανικοβλημένος ο Γ. Μαυρομάτης!

Την παρακάτω απάντηση έδωσε ο Γ. Τσαμασλής στον Γ. Μαυρομάτη. Παραθέτουμε και τα δυο κείμενα:

foto tsamasliΠανικός! Μπροστά στη δυναμική νίκης που αποκτά καθημερινά ο συνδυασμός μας, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων μας, ο κ. Μαυρομάτης είναι πλέον πανικοβλημένος από το ενδεχόμενο να μη συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές, αν υπάρξουν.

Τον ενοχλεί η αιρετή ιδιότητά μου στη διοίκηση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Παραγνωρίζει ότι σημαντικές παρεμβάσεις για όλο το νομό, όπως είναι η έναρξη της τουριστικής περιόδου με 23% περισσότερες πτήσεις από όλο τον κόσμο να αναμένονται φέτος στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αλλά και για το δήμο Θερμαϊκού ιδιαίτερα, όπως είναι η πιλοτική εφαρμογή του ονείρου δεκαετιών για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνιακή σύνδεσή του με τη Θεσσαλονίκη του 1 εκατ. κατοίκων και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών ετησίως, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ πολλών άλλων απαιτούν καθημερινή παρακολούθηση και συμβάλλουν ουσιαστικά στο σχεδιασμό μας, για να δημιουργήσουμε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας.

Τον διαβεβαιώνω ότι και ως δήμαρχος θα ηγούμαι και θα συμμετέχω σε όσα περισσότερα όργανα απαιτούν οι ανάγκες των πολιτών, στο πλαίσιο των νόμων και των θεσμών.

Τον ενοχλεί ακόμη η οικειοποίηση του έργου της Νομαρχίας και της Περιφέρειας στην περιοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη σήμερα και Συντονιστή του Νομαρχιακού Έργου παλαιότερα.

Μα αν δεν είναι αυτός που βάζει πρώτος τη σφραγίδα του στα έργα, είτε αυτά είναι καινούργια σχολεία και προγράμματα μεταφοράς μαθητών, είτε είναι αποχευτευτικά δίκτυα και άλλα έργα υποδομής, είτε είναι επεκτάσεις σχεδίων πόλεως και τόσα άλλα, τότε ποιος είναι;

Μήπως, είναι οι ομογάλακτοι του κ. Μαυρομάτη νομαρχιακοί και μετέπειτα περιφερειακοί σύμβουλοι που καταψήφιζαν αυτά τα έργα;

Ανεξάρτητα από την πατρότητά τους τουλάχιστον τα αναγνωρίζει και αυτοαπαντά, εμμέσως πλην σαφώς στο σχετικό ερώτημα για ανυπαρξία έργου που έθεσε σε παλαιότερη ανακοίνωσή του.

Εμείς στα διχαστικά διλήμματα και τις συκοφαντίες απαντάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Λυπούμαι που ο κ. Μαυρομάτης ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στην πρότασή μας για κοινές προεκλογικές εκδηλώσεις, ώστε να συζητήσουμε μπροστά στους πολίτες όσα δήθεν καταγγέλλει, αλλά το σημαντικότερο όσα σχεδιάζουμε γι αυτούς.

Προτιμά τον παλαιοκομματικό πόλεμο των εντυπώσεων και των αντεγκλήσεων, σε μία περίοδο που η ουσία και η σύνθεση αποτελούν το ζητούμενο για όλους τους πολίτες, από τους οποίους θα πάρει πολύ σύντομα και τη δική τους απάντηση.

Εμείς δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους έντιμους υποψηφίους που θα εκλέξουν στο δήμο Θερμαϊκού, με πρώτο μέλημα την υλοποίηση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και την εκλογή του με αυξημένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

 

Το Δελτίο τύπου  της παράταξης Γ. Μαυρομάτη – Θερμαϊκός-Νέα Πορεία

mauromatis 1Η δεοντολογία δεν ενδιαφέρει τον Γιώργο Τσαμασλή. Ούτε η πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού βρίσκεται συνεχώς –από το πρωί μέχρι το βράδυ- στην περιοχή, ενώ συγχρόνως παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και «ασκεί» καθήκοντα, ενώ άλλοι που εκπροσωπούν το δικό του κόμμα και είναι υποψήφιοι έχουν παραιτηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Κατ’ αρχήν ότι τα θέματα της αντιπεριφέρειας έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο. Δεύτερον, ότι εισπράττει ανερυθρίαστα τον μισθό που αναλογεί στη θέση που κατέχει. Και τρίτον, ότι όπου και όπως μπορεί εκμεταλλεύεται τη θέση του αντιπεριφερειάρχη για να προβληθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Κι επειδή «αρχή άνδρα δείκνυσι» το δείγμα γραφής που εκπέμπει ο Γ. Τσαμασλής είναι «σαφέστερον του σαφούς» για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα δημόσια αξιώματα. Πέραν όλων αυτών, με τα οποία πιθανόν θα έπρεπε να ασχοληθούν οι προϊστάμενοί του, η προσπάθεια που καταβάλει να εμφανίσει ότι πίσω από κάθε έργο στην περιοχή μας βρίσκεται ο… ίδιος, επειδή καθόταν στα έδρανα του νομαρχιακού και περιφερειακού συμβουλίου, εκτός από καταγέλαστη είναι και χαρακτηριστική επίσης του τρόπου που σκέφτεται, ενεργεί και αντιλαμβάνεται την πολιτική και την εξουσία. Όπως και η προσπάθεια του να απεκδυθεί του σκληρού κομματικού μανδύα που τον ανέδειξε και τον στήριξε αντικατοπτρίζει την πλήρη έλλειψη ηθικών φραγμών. Το κακό για τον ίδιο είναι ότι όλα αυτά διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού από τους πολίτες. Η κοινωνία του Θερμαϊκού δεν έχει ανάγκη ούτε από χάντρες και καθρεφτάκια, ούτε από… μαγικά. Οι μόνοι που έχουν την ανάγκη «μάγου» είναι οι μετέχοντες της σημερινής πλήρους αποτυχημένης διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι αναζητούν… εξαγνισμό για την ανυπαρξία τους και γι’ αυτό με μεγάλη ευκολία «πούλησαν» τον προηγούμενο αρχηγό για κάποιον καινούριο.

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s