Τα «ορφανά» της παράταξης Αλεξανδρή αναζητούν στέγη

Του Τατιανού Μάγγου

TATIANOS gmailΣε μια προσπάθεια να ανεβάσουν τις «μετοχές» τους στο τοπικό πολιτικό χρημαστήριο, άρχισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης πλέον παράταξης Αλεξανδρή να εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να κληρονομήσουν τα αποκαϊδια του δημάρχου.

Παλιοί και νέοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι μπορούν να ενώσουν την έτσι κι αλλιώς «πληγωμένη» παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» προβάλλοντας το άτομό τους ως άξιο συνεχιστή του Αλεξανδρή.
Το έναυσμα μαθαίνουμε ότι έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος, ο οποίος φαίνεται να διαμήνυσε στους συμβούλους του ότι άν κάποιος από αυτούς ήθηελε να τον διαδεχτεί, αυτός θα τον υποστήριζε. Όμως εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: «Πόσο εύκολο είναι να υποστηρίξει ένα δήμαρχος που απέρχεται, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένος, το πιθανό διάδοχό του; Έχει άραγε τη δύναμη να πείσει τους ψηφοφόρους;»
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις κάτι απ’ αυτόν που δεν έχει.
Όπως φαίνεται τελικά οι πολιτικοί θεωρούν όλους μας «πρόβατα», πιστεύοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν άλλη λύση από το να τους ψηφίζουν ξανά και ξανά, ακόμη κι αν δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο στη μακρόχρονη θητεία τους.
Έτσι και οι δημοτικοί άρχοντες πιστεύουν ότι παρόλο που δεν κατάφεραν να λύσουν απλά καθημερινά προβλήματα, μπορούν να συνεχίσουν να πείθουν τον κόσμο.
Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι είναι συνυπεύθυνοι για όλα όσα υποσχέθηκαν και δεν έγιναν.
Ξεχνούν ότι με τις παραλείψεις τους, τις παλινωδίες τους, τις αδυναμίες τους, τις κόντρες τους, οδήγησαν το δήμο Θερμαϊκού σε μια κακή κατάσταση. Τώρα θέλουν τάχα να οδηγήσουν το τρένο.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι ένα θέατρο και τίποτα παραπάνω.
Κανείς τους δεν τολμά να μπει μπροστά, επειδή γνωρίζει την αποτυχία του ήδη από τώρα.
Γιατί όμως έγιναν τέτοιες ενέργειες;
Μα είναι απλό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι αξιόλογοι και ότι τους αξίζει να συνεχίσουν το «έργο» τους σε κάποια άλλη παράταξη που με χαρά θα τους φιλοξενήσει στην αγκαλιά της.
Πιστεύουν λοιπόν τα «ορφανά» του Αλεξανδρή ότι θα καταφέρουν να πάρουν πολλές προσωπικές ψήφους από τους δημότες του Θερμαϊκού κι έτσι προσπαθούν να διαπραγματευθούν με άλλους υποψήφιους δημάρχους με όσο δυνατόν ανεβασμένες μετοχές μπορούν να έχουν, για θέσεις κι αξιώματα.

Οι κινήσεις των «ορφανών» που γίνονται μέχρι στιγμής είναι προς την παράταξη Τσαμασλή και προς την παράταξη Μαυρομάτη. Κάποιοι ίσως να κοιτούν και προς Στεφανίδη μεριά.Συναντήσεις, αναλύσεις, μέτρημα των συγγενών, υπολογισμοί των υποψηφίων κατά τόπους κ.τ.λ.

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες, εκλογές είναι και θα περάσουν!

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s