1 δισ. αναζητήσεις το 2013 στην ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo

1 δισ. αναζητήσεις το 2013 στην ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGoΞεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι αναζητήσεις στην «ανώνυμη» μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μέσα στο 2013. Mετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είδε τους χρήστες της να αυξάνονται σημαντικά.Μέχρι τον Νοέμβριο, τοDuckDuckGo είχε πάνω από τέσσερα εκατ. χρήστες ημερησίως, και στις 7 Ιανουαρίου έκανε ρεκόρ, με 4.452.957 αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η εν λόγω μηχανή αναζήτησης αυτοπροβάλλεται ως ένα είδος «αντι-Google», καθώς δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για προστασία των δεδομένων από «τρίτους» κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Gοogle άρχισε να κρυπτογραφεί όλες τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2013, ωστόσο ήταν αργά για να σταματήσει η άνοδος της δημοφιλίας του DuckDuckGo.

«Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμάς» αναφέρεται σε δημοσίευση του DuckDuckGo, όπου τονίζεται ότι η ανερχόμενη μηχανή αναζήτησης προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα το 2014: «έχουμε σχεδιάσει πολλά μεγάλα πράγματα για αυτό το έτος».
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τόσο το DuckDuckGo όσο και άλλες μηχανές αναζήτησης οι οποίες επικεντρώνονται στην προστασία των στοιχείων και της ανωνυμίας των χρηστών τους (όπως το StartPage και το Ixquick) έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους πριν καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον «βασιλιά» του χώρου, με το ένα τρισεκατομμύριο αναζητήσεις ετησίως, σε 146 γλώσσες.

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s