Δήλωση του Θανάση Μπαλασά, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του δήμου Θερμαϊκού

Θανάσης Μπαλασάς

Θανάσης Μπαλασάς

Δηλώνω ότι το στο ρεπορτάζ του συντάκτη ΤΜ στο φύλλο 53 της «δ» με τίτλο «Θανάσης Μπαλασάς – Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Θερμαϊκού;», αποδίδει ορθά και με πληρότητα τα λεχθέντα από εμένα. Επίσης δηλώνω ότι για την αθωότητα του κ. Μαυρομάτη ήμουν πεπεισμένος με βάση την ενημέρωσή μου εξ αρχής, γι αυτό άλλωστε και συνεργάστηκα μαζί του.

Έδωσα πολιτική μάχη τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποτραπεί η παράσταση δικηγόρου από πλευράς δήμου στην αίτηση αναστολής του στο ελεγκτικό συνέδριο καθώς και για την απαράδεκτη πρόσθετη παρέμβαση που συνέταξε η διοίκηση του δήμου προσπαθώντας να επιρρίψει στον κ. Μαυρομάτη δόλο ή βαριά αμέλεια κατά την εξέταση της υπόθεσής του με σκοπό να του καταλογίσουν την υπεξαίρεση των χρημάτων.

Πιστεύω ότι η αποστολή εξωδίκου με σκοπό τον εκφοβισμό του συντάκτη για μελλοντική αναφορά στο όνομα του κ. Μαυρομάτη, ήταν μεγάλο λάθος.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δέχονται την κριτική από κάθε δημότη και από κάθε έντυπο. Δεν μπορεί κανένα εξώδικο να φιμώσει ή να λογοκρίνει κάθε απόψη ή κριτική.

Ο μη καταλογισμός των υπεξαιρεθέντων χρημάτων αποτελεί την μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη όμως κανείς δεν δικαιούται να απαγορεύσει δημότη, έντυπο ή πολιτικό του ανταγωνιστή να του θυμίζει κάπου – κάπου τη μεγάλη του πολιτική ευθύνη. Γι αυτό μίλησα για «στίγμα που θα βαρύνει τον κ. Μαυρομάτη σ’ όλη την πολιτική του πορεία».

Επίσης ο μη καταλογισμός δε συνεπάγεται και την άρση της πολιτικής ευθύνης, που κατά την γνώμη μου, θα τον ακολουθεί.

Ο δε όρος «στίγμα» που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να είναι λέξη με αρνητική φόρτιση αλλά είναι ακριβής, ως όρος, προς την πολιτική της διάσταση.

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s