ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όσοι συμμετέχουμε στη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, καταγγέλλουμε το μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, για την υπηρεσία περισυλλογής των απορριμμάτων. Είναι μια ακόμα πρόκληση προς τους εργαζόμενους της περιοχής μας, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και πιστή εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Έχουμε τονίσει από την αρχή, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο μετατρέπει το Δήμαρχο και τη διοίκηση κάθε Δήμου σε ομάδα managers που θα διαπραγματευτεί την παράδοση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλων των δράσεων που αφορούν την κοινή ωφέλεια.

Κάνουν μπίζνες στην πλάτη μας και στο τέλος μας στέλνουν και το λογαριασμό, μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών. Κανένας έλεγχος από φορείς και ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματιών από τη μία πλευρά και ξήλωμα δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους από την άλλη. Αυτό είναι το νόημα της ανάληψης αρμοδιοτήτων από τους Δήμους για την κυβέρνηση και τους θιασώτες της. Δεν είναι μόνο η καθαριότητα. Την ύδρευση, τις υποδομές και κάθε είδους υπηρεσία θα την παραδώσουν στους ιδιώτες. Αυτοί θα κερδοσκοπούν και εμείς θα καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα.

Όσοι είχαν την αυταπάτη ότι το λιγότερο κράτος και η ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα επιφέρουν όφελος στην ποιότητα των υπηρεσιών και στο κόστος τους, ας δουν τη σημερινή κατάντια για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η καθημερινότητά μας θα χειροτερεύει, όσο οι αποφάσεις των κυβερνώντων και οι μηχανισμοί εφαρμογής τους δεν καταργούνται από εμάς στην πράξη.

Να κινητοποιηθούμε και να ακυρώσουμε τη διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού για την παράδοση της καθαριότητας στο Δήμο μας, γιατί:

  • Άμεσα θα μείνουν χωρίς δουλειά, δεκάδες εργαζόμενοι
  • Ακολουθούν ανάλογες πρακτικές σε όλο το φάσμα της κοινής ωφέλειας
  • Κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την ασύδοτη δράση των επιχειρήσεων
  • Μας επιβαρύνουν με επιπλέον αύξηση στα δημοτικά τέλη και δεν έχουμε να πληρώσουμε
  • Θέλουμε οι Δήμοι και οι διοικήσεις τους να είναι υπηρέτες και ελεγχόμενοι από τους πολίτες και όχι από τους μεγαλοσχήμονες του τόπου μας

 

Κάθε επιλογή τους που μπλοκάρουμε με τον αγώνα μας, είναι εμπόδιο στην παραπέρα εξαθλίωσή μας. Κάθε σχέδιό τους που ματαιώνεται, μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε για την ολική ανατροπή της σημερινής πολιτικής.

 

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s