«Ανιχνεύσεις» – Έκθεση Ζωγραφικής Κατερίνας Αλαβέρα

1Εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιεί η συνδημότισά μας  (ζει στους Ν. Επιβάτες) Κατερίνα Αλαβέρα με τίτλο  «Ανιχνεύσεις» στο δήμο Λευκάδας . Πολλά θετικά σχόλια έχει εισπράξει από τους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, καθώς και από τοπικά blogs .

«Ανιχνεύσεις» – Έκθεση Ζωγραφικής Κατερίνας Αλαβέρα

10 Ιουλίου 2012   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ   No comments

1

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ»
|Έκθεση Ζωγραφικής|Κατερίνα Αλαβέρα “Ανιχνεύσεις”|
Διάρκεια έκθεσης 9/7/2012 έως 20/7/2012

Αυτό που πλημμυρίζει εκ πρώτης όψεως την αίθουσα είναι οι γυναικείες μορφές, ένα από τα αγαπημένα εικαστικά θέματα της καλλιτέχνιδας τελευταία, γιατί όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της: «πιστεύω ότι η γυναίκα είναι από τη φύση της γεμάτη χρώμα, κίνηση και φιλαρέσκεια, επομένως και σαν ιδέα τραβάει την προσοχή».

Αντιγράφουμε από το συνοδευτικό φυλλάδιο για τις «Ανιχνεύσεις»: «Ξεκίνησαν με αφετηρία τις αλλεπάλληλες χρωματικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να γεννηθούν σχήματα και θέματα απρόβλεπτης έντασης, ώστε να φανούν προεκτάσεις συναισθηματικής φόρτισης και μια πνευματική ενατένιση ελευθερίας. Σε πολλά έργα κυριαρχεί η γυναικεία υπόσταση προσφέροντας στους επισκέπτες μια διαδρομή αυτογνωσίας που ταλαντεύεται ανάμεσα στο αισθηματικό και το νοητικό. Εξάλλου “το μέρος έχει πάντα μια τάση να ενώνεται με το όλον του προκειμένου να διαφύγει από την ατέλειά του” ».

Βιογραφικό
Η Κατερίνα Αλαβέρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στην σχολή Χριστόπουλου για δύο χρόνια δίπλα στο ζωγράφο Στέλιο Μαυρομάτη. Καθώς ζούσε μέσα σε μια οικογένεια με καλλιτεχνικές καταβολές η ζωγραφική αποτέλεσε για αυτήν εκτός από πόθο και πάθος. Συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου Θερμαϊκού και του Δήμου Μίκρας. Το 2010 έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με τίτλο “Παιχνίδια Συναισθημάτων”. Το 2012 πραγματοποιεί στο «Περέκ» ατομική έκθεση, τις «Περιπλανήσεις με χρώματα». Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τους πίνακες ζωγραφικής και τις εικαστικές κατασκευές, η κα. Κατερίνα Αλαβέρα ασχολείται με διακοσμητικές κατασκευές καθώς και με τη φιλοτέχνηση χειροποίητων κεριών και τοιχογραφιών.

Επικοινωνία: Κατερίνα Αλαβέρα
Κινητό: 6973361613
e-mail: alavera.creations@yahoo.gr
site: alaverak.wordpress.com

 1  3 4
5 6 7
10 11                  12
13 14 15
17 18 19
21 22 20
23 24 26
26 27 28
29 30 31
32 33 34

Πηγή: http://www.kolivas.de/archives/110537

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s