ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνδημότισσες, συνδημότες

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που είστε ήδη άνεργοι, που ψάχνετε να βρείτε μεροκάματο, που ζείτε με τον φόβο της ανεργίας.

Χρόνια τώρα μας υπόσχονταν καλύτερες μέρες, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερα μεροκάματα μέσα από το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Μας κάλεσαν να κάνουμε θυσίες στο όνομα της εισόδου μας στην Ευρωζώνη.

Σήμερα η χώρα μας όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας. Μας μιλούν για κρίση χρέους που την  δημιουργήσαμε εμείς. Μας κάνουν συνυπεύθυνους και μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Μας καλούν να πληρώσουμε εμείς τα χρέη που δημιούργησαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις  για να επιδοτούν συνεχώς τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο προς όφελος της ανάπτυξης.

Κρύβουν από τους λαούς ότι η κρίση έχει χτυπήσει όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ότι είναι κρίση του συστήματος.

Μια κρίση που δεν δημιουργήθηκε ούτε από τα λαμόγια ούτε από τις σπατάλες και φυσικά όχι από τον υπέρογκο δημόσιο τομέα όπως μας λένε.

Είναι κρίση που αγκαλιάζει όλους τους τομείς της οικονομίας.  Κρίση που δεν μπορούν να διαχειριστούν όσο ο ανταγωνισμός αυξάνεται ανάμεσα στα κράτη και τις επιχειρήσεις που επιζητούν μεγαλύτερα κέρδη και φθηνό εργατικό δυναμικό.

Σήμερα το κράτος επικαλείται τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ για να επιβάλλει συνεχώς χειρότερα μέτρα αποκρύπτοντας ότι αυτά είχαν  συναποφασιστεί από την ΕΕ.

Σήμερα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι της πόλης και του χωριού βλέπουν την ζωή τους να επιδεινώνεται.

Η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλους τους τομείς. Χιλιάδες εργαζόμενοι καταδικάζονται να ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με το επίδομα ανεργίας.

Σήμερα προστίθενται όλο και περισσότεροι άνεργοι.

Από τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και  τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο όνομα των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, της πάταξης της γραφειοκρατίας και της εξυγίανσης.

Από τις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που κλείνουν ή περιορίζουν τις δραστηριότητες τους επικαλούμενοι περιορισμένα κέρδη ή ζημίες.

Χιλιάδες μικροί και μεσαίοι έμποροι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων και τη ληστρική φορολογική πολιτική.

Την ίδια τύχη έχουν και οι αγρότες μας από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις μας.

Με τον φόβο της ανεργίας χιλιάδες είναι  αυτοί που  εξαναγκάζονται να ζουν με μισθούς πείνας, με μειωμένα ωράρια εργασίας, να αποδέχονται μισθούς και μεροκάματα μειωμένα.

Φτάνει πια. Πες όχι στη μοιρολατρία.

Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Όλοι μαζί μπορούμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τη σημερινή κατάσταση με τους χιλιάδες ανέργους στις ουρές του ταμείου ανεργίας, με τα δήθεν προγράμματα κάλυψης της ανεργίας που επιδοτούν τις επιχειρήσεις για να προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς  με μισθούς πείνας.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Απαίτησε τώρα μέτρα που να ανακουφίζουν τους ανέργους.

Έλα μαζί μας στη ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και στο σωματείο για  να διεκδικήσουμε:

 • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους.
 • 1120 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλη την διάρκεια.
 • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την χορήγηση του επιδόματος.
 • Επίδομα ανεργίας και στους μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν
 • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την οικογένεια από το κράτος.
 • Μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Απαγόρευση της διακοπής παροχής των υπηρεσιών τους.
 • Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
 • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα.
 • Διαγραφή των τόκων και πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για όλο το διάστημα της ανεργίας με  επέκταση και στους φτωχούς αγρότες. Κατάργηση των κατασχέσεων.
 • Επιδότηση 100% του ενοικίου.
 • Κρατική αγορά και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων σε τιμές κόστους για ένδυση, υπόδηση, ατομική υγιεινή. Δωρεάν παροχή σχολικών ειδών.
 • Κάλυψη του κόστους σπουδών των παιδιών των ανέργων και των φτωχών.

Όχι στις απολύσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Προσλήψεις σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση και σε κοινωνικές υποδομές για μείωση της ανεργίας και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ανεργία  και  τη  δημιουργία  επιτροπής  ανέργων  στο  δήμο  Θερμαϊκού.

Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 7μμ στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο  πρώην κοινοτικό κατάστημα των Νέων Επιβατών. 

Θα μας βρεις: Τηλ. Επικοινωνίας 6938246360.

ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 11.00 έως 13.00 το πρωί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο  κοινοτικό κατάστημα των  Νέων Επιβατών.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 

 

 

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s