Συνέντευξη Ζαβέρκου για τα «μαύρα»

ΕΡ: Kύριε  Ζαβέρκο πως αντιληφθήκατε ότι υπάρχει μαύρη εργασία σε υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού  τι στοιχεία έχετε σήμερα που να αποδεικνύουν τα όσα καταγγείλατε  τόσο στο  Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην εφημερίδα –δ-
ΑΠ: Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ήρθαν και με συνάντησαν και διαμαρτυρήθηκαν ότι πολλοί εργάζονται χωρίς συμβάσεις, ένσημα και ασφάλεια. Ξεκίνησα την έρευνά μου και ζήτησα με έγγραφό μου τις λίστες των εργαζομένων του Δήμου αλλά και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θερμαϊκού. Στην καθυστερημένη απάντηση των αρμοδίων διαπίστωσα με έκπληξή μου, ότι κάποιοι ενώ εργάζονταν κανονικότατα δεν συμπεριλαμβάνονταν στο δυναμικό των εργαζομένων του Δήμου, με καμιά σχέση εργασίας, όπως θα έπρεπε. Γιατί άραγε; Επίσης κάποιοι άλλοι προσλήφθηκαν με συγκεκριμένη σχέση εργασίας και εργάζονταν αλλού, όπως εργάτες γενικών καθηκόντων, ως οδηγοί, ή οδηγοί ως υπάλληλοι γραφείου ή ως προϊστάμενοι, εργάτριες ΔΕΥΑΘ ως ιδιαιτέρες, κλπ. Μέχρι σήμερα συνεχίζω την έρευνα μου μαζί με έμπιστους φίλους μου και την υποστήριξη ενός δικηγόρου.


ΕΡ: Για τα στοιχεία που συγκεντρώσατε ενημερώσατε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, ποιους και τι σας είπαν.
ΑΠ: Βεβαίως και είχα ενημερώσει, όπως το δήλωσα και στην 17η συνεδρίαση του ΔΣ και είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά. Αρχικά ενημέρωσα σε προσωπικό επίπεδο και τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, οι οποίοι το παραδέχθηκαν μέσα στην συνεδρίαση, αλλά δεν έκαναν τίποτε απολύτως. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση ο κος Καζάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μαύρη εργασία με την περιβόητη δήλωσή του ότι «πληρώνω από την τσέπη μου κάποιους εργαζόμενους». Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι επικρατεί στον Δήμο μας και ιδιαίτερα στην Επανομή.

ΕΡ: Μαύρη εργασία σημαίνει σοβαρή καταγγελία, σημαίνει μαύρη τρύπα και περίεργες διαδρομές χρήματος.  Θα δώσετε όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα προκειμένου να  κρίνει εκείνος μέσα από τη δική του έρευνα..
ΑΠ: Μαύρη εργασία σημαίνει ακριβώς αυτό που είπατε. Τα στοιχεία είναι στον δρόμο των αρμόδιων αρχών και έπεται η συνέχεια συλλογής και άλλων στοιχείων, τα οποία μόλις αποκαλυφθούν κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους μόλις μάθουν ότι τους θέλει ο εισαγγελέας. Φυσικά όπως ξέρετε υπάρχει και οικονομικός επόπτης που ερευνά τον Δήμο μας και περιμένουμε και από αυτόν το πόρισμά του. Όλα λοιπόν στο φως, πρέπει να βλέπουμε στα μάτια τους δημότες.

ΕΡ: Μετά τις αποκαλύψεις και τις ονομαστικές αναφορές «υπαλλήλων μαιμού» δεχθήκατε πιέσεις ώστε να  αποσιωπήσετε το θέμα και να μη δοθεί άλλη συνέχεια
ΑΠ: Δέχθηκα μέσω τρίτων να μη καταγγείλω την μαύρη εργασία και να σταματήσω. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς που τους έβαλαν, πείσμωσα περισσότερο
και φυσικά συνέχισα και θα συνεχίσω να καταγγέλλω τέτοια φαινόμενα, που βλάπτουν τον τόπο μας. Με δικά μου έξοδα έβαλα δικηγόρο να αξιολογήσει τα στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες, τιμολόγια, κλπ.

ΕΡ: Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι λένε ότι καταγγείλατε υπαλλήλους μαϊμού επειδή δεν ήταν δικοί σας φίλοι αλλά φίλοι αντιδημάρχων που τους προσέλαβαν παράνομα ή φίλοι του κυρίου Καζάκη, ισχύει κάτι τέτοιo;
ΑΠ: Εγώ δεν έχω φίλους ή εχθρούς ή ημέτερους. Για εμένα όλοι οι εργαζόμενοι είναι το ίδιο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι που στρέφονται εναντίον μου. Δεν έχω τίποτε με κανέναν, αλλά αντίθετα τους προστατεύω με αυτό που κάνω, γιατί πρέπει να το καταλάβουν ότι αυτοί που τους καλύπτουν σήμερα, μακροπρόθεσμα τους κάνουν κακό και το κάνουν μόνο για ίδιο όφελος.
Άλλωστε γι’ αυτό έχω εκλεγεί. Δεν θα επιτρέψω να γίνει ο δήμος μας κτήμα κανενός και ξέφραγο αμπέλι, όπως προσπαθούν κάποιοι να καταντήσουν την Επανομή με τους δικούς τους νόμους. Και καταλαβαίνετε ποιους εννοώ. . . .  Τι φοβάται άραγε ο κος Αλεξανδρής και δεν επεμβαίνει, ενώ ξέρει τι επικρατεί στην Επανομή; Τον αρέσει αυτή η κατάσταση; Ας έρθει να ρωτήσει τον κόσμο και θα πάρει την απάντηση.

ΕΡ: Η διαδικασία που τέθηκε το θέμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με επίθεση εναντίον  των δημοσιεύματος  της  εφημερίδας  μας. Ορισμένοι βιάστηκαν να μας αμφισβητήσουν και ουσιαστικά να καλύψουν εμμέσως πλην σαφώς  τη μαύρη εργασία  όπως οι κύριοι Βογιατζής, Τροκάνας, Καζάκης, ακόμα και ο κύριος Στεφανίδης  τι λέτε γι αυτούς σήμερα.
ΑΠ: Για τους 3 πρώτους προσπάθησαν να καλυφθούν πίσω από το δάκτυλό τους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς τους πρόδωσε η πραγματικότητα και τα στοιχεία που προσκόμισα στην εφημερίδα σας. Επίσης προδόθηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους με τις καταγγελίες των στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση εργασίας. Άλλωστε στην Επανομή όλοι ξέρουν το πώς λειτουργούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προβολή τους και οι ψήφοι. Δεν είναι τυχαίο ότι η Επανομή έχει αυτό το χάλι.
Για τον κο Στεφανίδη ο οποίος είναι αυτός που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, θέλω να πιστεύω και πιστεύω ότι θα πάρει θέση μετά τις καταγγελίες των υπαλλήλων και τις αποκαλύψεις των νέων στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν και θα ζητήσει εξηγήσεις και παραιτήσεις των υπευθύνων, όπως είχε πει στην 17η συνεδρίαση του ΔΣ. Πιστεύω ότι αν κάποιοι πάλι σφυρίξουν αδιάφορα και προσπαθήσουν να καλύψουν τους ημετέρους τότε η παραίτηση θα είναι μονόδρομος γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι ο κος Στεφανίδης έχει ήθος, εντιμότητα και τηρεί το λόγο του, όπως φαίνεται από την παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια. Συχνά εκφέρει την γνώμη του άφοβα και πάντα τεκμηριωμένη, όσο καυστικός και αν είναι ακόμα και με την ίδια την διοίκηση, πχ απ’ ευθείας αναθέσεις, τοπογραφικές μελέτες, τεχνικό πρόγραμμα, κλπ.

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s