ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ;

Μια νέα υπόθεση που θα προκαλέσει πολλούς δημότες βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά  την τοποθέτηση ενός «κουμπάρου» σε διευθυντική θέση Δημοτικής Εταιρίας στο Δήμο Θερμαϊκού.
Η υπόθεση  αφορά τον οικογενειακό φίλο και κουμπάρο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκου Στεφανίδη, αγνώστου επαγγέλματος και βιογραφικού, εμφανιζόμενο κατά διαστήματα ως ζωγράφος που καλείται ν’ αναβαθμίσει την Τουριστική Εταιρία από τη  θέση  του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο κύριος Π.Φ. είναι γνωστός για την προσφορά του στην προεκλογική καμπάνια του κυρίου Στεφανίδη ενώ αρκετοί δημότες τον γνώρισαν μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής που εξέθεσε πριν από ένα περίπου χρόνο (2010) στο φεστιβάλ μικρών ταινιών του Δήμου Θερμαϊκού στο ΚΑΠΠΑ 2000.
Η τοποθέτηση έγινε  χωρίς καμία απολύτως πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.


Οι ιθύνοντες του Δήμου Θερμαϊκού επέλεξαν να  δημιουργήσουν  θέση διευθύνοντα συμβούλου στην Τουριστική Εταιρία ενώ πιο χρήσιμη θα ήταν η επιλογή ενός νομικού συμβούλου ή κάποιας άλλης  ειδικότητας.
Ενέκριναν  μάλιστα και μισθό στον επιστήθιο φίλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αμοιβή πιθανολογείται στα 900 ευρώ και αναμένεται η οριστική απόφαση της Τουριστικής Επιχείρησης. Φυσικά θα μπορούσαν να αποφύγουν τα έξοδα και ο εν λόγω κύριος να εργασθεί ως εθελοντής.
Η επιλογή αυτή θεωρείται πέρα ως πέρα άστοχη και δαπανηρή τις ημέρες που διανύουμε  από τη στιγμή που η Πρόεδρος της Τουριστικής Εταιρείας Ευαγγελία Φαρίνη έχει την  ικανότητα να αναπτύξει ιδέες και να υλοποιήσει προγράμματα.
Ο κύριος Στεφανίδης μέχρι πρότινος  έσκιζε  τα ιμάτιά του  δηλώνοντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν ακολουθεί την τακτική των ημετέρων δηλαδή  το βόλεμα φίλων και κολλητών και υποστήριζε με παρρησία  ότι θα παραιτηθεί εάν αντιληφθεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και όμως, ο …  εμφανιζόμενος, ως ευπατρίδης ιατρός της Μηχανιώνας αποδέχτηκε την τοποθέτηση του κουμπάρου του σ’ αυτήν τη θέση, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του έπρεπε να την αρνηθεί και να καταψηφίσει ως άτομο την πρόταση. Η νέα  ΑΕ του Δήμου επιχορηγείται από το Δήμο με τα ενοίκια ενός καταστήματος και θα πρέπει στην πορεία της ν’ αναζητήσει πόρους για να συντηρηθεί και να  πραγματοποιήσει δράσεις. Με το ενοίκιο όμως έχει διασφαλιστεί ήδη ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου και σχεδόν τίποτα παραπάνω. Με ποιούς πόρους λοιπόν θα αναλάβει δράσεις;
Ο φίλος και κουμπάρος  του κυρίου Στεφανίδη θα επωμιστεί πέραν των άλλων και το φορτίο της δημιουργίας ενός σύγχρονου γραφείου κηδειών που θα είναι μια από τις αρμοδιότητες της τουριστικής  εταιρίας και ίσως  λειτουργήσει στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών χωρών όπου προβλέπονται σύγχρονες υπηρεσίες στους νεκρούς, όπως περιποίηση προσώπου βάψιμο και μανικιούρ.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s