Τι γίνεται εκεί στο Δήμο Θερμαϊκού!!!

Ο τζίρος (απολογία Ι. Βογιατζή)
Τζίρος ήταν το 1.000.000 ευρώ κι όχι τα καθαρά αυτά που δήλωσε στη διαύγεια μας πληροφορεί ο κ. Γιάννης Βογιατζής με δημοσίευμα στην εφημερίδα του φίλου του. Και ποιος ενδιαφέρεται για τον τζίρο κ. Βογιατζή;
Στις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων δε δηλώνονται οι τζίροι και κανείς δε δήλωσε τζίρους. Μόνο εσύ! Γιατί δε ρωτάς

και τον κ. Λαζαρίδη που δήλωσε για το 2010 το εξωφρενικό ποσό των 8.950,98 ευρώ, αν έβαλε τον τζίρο του ή το καθαρό του εισόδημα; Κάτι θα μάθεις κι απ’ αυτόν. Για παράδειγμα πως να περνάς έναν χρόνο με τόσο λίγα χρήματα μαζί με την οικογένειά σου όταν αυτά τα λεφτά δε φτάνουν για τα ουίσκι και τα τσιγάρα σου.
Να θυμίσουμε ακόμη στον κ. Βογιατζή ότι οι πλαστές εγγυητικές του εργολάβου (που ανέλαβε την οδό Θερμαϊκού), έγιναν πολύ αργότερα γνωστές στο Δήμο κι ότι όταν ο εργολάβος έπαιρνε το έργο, ο ίδιος φώναζε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Κάποιος μάλιστα δημ. σύμβουλος του συνέστησε τότε να μην προχωρήσει με τον εργολάβο αυτόν διότι προηγούμενα είχε πάρει την οδό Σόλωνος και άφησε κακές εντυπώσεις στις κατασκευές.

Χουβαρδαλίκια… Μοίρασε με αυπευθείας αναθέσεις όπου ήθελε ποσά ύψους 30.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βογιατζής δέχτηκε έντονη κριτική για τις απευθείας αναθέσεις των τοπογραφικών εργασιών αξίας 30.000 ευρώ που «μοίρασε» στην 15η συνεδρίαση.
Η παράταξη Μαυρομάτη απέρριψε τις εισηγήσεις και ζήτησε να αγοραστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός ώστε να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και τα πτυχία των τριών τοπογράφων Μηχανικών που εργάζονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού.

και ο κ. Ζαβέρκος
σε έντονη αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο είπε τα παρακάτω: «Των συγκεκριμένων τοπογραφικών εργασιών η αξία τους είναι 4.000 ευρώ»
«Αυτή η τοπογραφική μελέτη αξίζει 4.000 ευρώ». «Και ποιος μου λέει  ότι  δεν είναι στημένο;»
Ονομάτισε μάλιστα και τον τοπογράφο από την Επανομή που με το ποσό των 4.000 θα έκανε την ίδια δουλειά.
Ποια ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου;  ………………………………………….
Πάντως την εισήγηση υπερψήφισε η πλειοψηφία με δυο διαρροές και καταψήφισε η μειοψηφία.
Η σκέψη τους στην οικονομία. Αντί να «μαζέψουν» τις δαπάνες, αντί να πληρώσουν προμηθευτές κάνουν αναθέσεις όπως η προηγούμενη.
Εν τω μεταξύ κινδυνεύει ο δήμος με  στάση πληρωμών ακόμη και σε υπαλλήλους. Να δούμε τότε τι θα λένε.

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νέας Μηχανιώνας
Αγανακτισμένοι κάτοικοι οικισμού Πανοράματος Ν. Μηχανιώνας (1 χρόνο πριν) κατήγγειλαν ότι:
«τα σκουπίδια ως επί το πλείστο δεν τοποθετούνται σε κοντέινερ αλλά εναποτίθενται στο ρέμα με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεκάνη ροής του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Παρόλο που το ρέμα δεν έχει νερό όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση δύσκολα ξεχνά, σε περιπτώσεις μάλιστα ακραίων καιρικών φαινομένων, τις λεκάνες απορροής που η ίδια χρόνια τώρα έχει δημιουργήσει!
Αλλά ακόμη και αν οι ιθύνοντες δεν θεωρούν πιθανό κάτι τέτοιο ποιος είναι αυτός που τους δίνει το δικαίωμα να μολύνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα με τα διασταλλαζοντα μολυσματικά υγρά των απορριμάτων?»
Ποιος θα απαντήσει;

Μαθήματα οικονομίας…
Αναγνώριση αποτυχίας
Γράφει ο Γ. Λαζαρίδης αντιδήμαρχος – διαφημιστής στο επάγγελμα:
«Σημαντική υστέρηση εμφανίζεται στην υλοποίηση των μεγεθών του οικονομικού προϋπολογισμού του Δήμου μας.»
Και λίγο παρακάτω ….
«Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό και πρακτικό λόγο, τον οποίο εύκολα μπορεί να αντιληφθεί όποιος διαθέτει στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις. Καμία διοίκηση δεν ξεκινά την κατάρτιση του προϋπολογισμού της από μηδενική βάση.» Καταλάβατε; Άλλοι φταίνε!

Ξαπλώστρες παντού
Φαίνεται να είναι το όραμα του αντιδημάρχου ανάπτυξης και διαφημιστή Γ. Λαζαρίδη, που προτείνει την ενοικίαση  του αιγιαλού σε ιδιώτες με το πρόσχημα της «ανάπτυξης» χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός ή διαβούλευση, όπως και ο ίδιος παραδέχεται. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να γεμίσει αύριο – μεθαύριο όλη η παραλιακή ζώνη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και γιατί όχι με αμέτρητες καντίνες, ή παράνομα παραπήγματα τροχήλατα! που να σερβίρουν καφέδες κ.ά.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγ. Τριάδας κ. Ζευκόπουλος παρατήρησε πολύ σωστά ότι από τις πολλές ξαπλώστρες στην Αγ. Τριάδα οι συγχωριανοί του δεν μπορούν να πάνε για μπάνιο στην παραλία.  Παρόλα αυτά υπερψήφισε την εισήγηση. Κάποιοι τελικά άλλα λένε κι άλλα κάνουν. Γιατί κ. πρόεδρε; Μήπως επειδή οι νέες ξαπλώστρες θα βρίσκονται στην άκρη του χωριού θα ενοχλούν λιγότερο ή απλά κάποιους άλλους;
Ωραία ανάπτυξη!

Διαρροές στη δημοτική ομάδα Αλεξανδρή
Τουλάχιστον τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκνευρισμένοι με τη στάση του δημάρχου, που απ’ ό,τι φαίνεται αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει και τους έβαλε στην άκρη. Τώρα προβληματίζονται και διατηρούν συχνές επαφές με δημ. συμβούλους της αντιπολίτευσης. Λέτε να ξεπηδήσει νέο σχήμα;

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s