ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

ΠΟΙΟΙ EINAI ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ!!!!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πόθεν έσχες  του Δημάρχου Θερμαϊκού  που αρνείται  να δημοσιοποιήσει. Το μυστήριο  μάλιστα   αγγίζει τα όρια της  ύποπτης σιωπής όταν η συγκεκριμένη υπόθεση  απόκρυψης  οικονομικών στοιχείων, δείχνει  ότι  δεν  «ακουμπάει» και  όλους τους  επικεφαλείς της αντιπολίτευσης  αλλά και τους συμβούλους  τους.  Μόνο ένας  είχε την ευαισθησία να το κάνει  ευθαρσώς  και  ο ίδιος δεν πήρε απάντηση .


Ο Ιωάννης Αλεξανδρής είναι ο μοναδικός δήμαρχος του ευρύτερου  συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που δεν κατέθεσε, πόθεν έσχες ενώ πριν  από δυο μήνες σε συνέντευξη του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100 και σε ερώτηση  δημοσιογράφου δήλωσε ότι θα το ανακοίνωνε μέσα Ιουλίου. Ωστόσο από  την αρχή του χρόνου  έως σήμερα το πόθεν έσχες του  φαινομενικά πρώτου πολίτη του Δήμου Θερμαϊκού παραμένει άγνωστο.
Στην Περαία, τη Μηχανιώνα  και την Επανομή  οι συζητήσεις  ξεπερνούν  τα όρια της φαντασίας  καθώς  όσο ο δήμαρχος δεν ξεδιπλώνει  τα περιουσιακά του στοιχεία  τόσο  γίνονται αυθαίρετα εκτιμήσεις  που κάνουν λόγο  για εκατομμύρια ευρώ, που πιθανότατα  δεν μπορούν ίσως και να αιτιολογηθούν.
Η  «Διαύγεια» λοιπόν  που αποτελεί ένα θεμελιώδη  νόμο  διαφάνειας  του κράτους (Νόμος 3852/2010 άρθρο 61 παρ 4)  παραβιάζεται κατάφορα   και αυτό είναι που  προκαλεί τεράστια ερωτήματα για το ρόλο που  διαδραματίζουν  πλέον σχεδόν όλοι  οι αιρετοί στο Δήμο Θερμαϊκού  και την ευθύνη που έχουν απέναντι σε όσους τους επέλεξαν  με τη ψήφο τους  .
Το  περίεργο  όμως είναι  ότι κύριοι  Ιωάννης Μαυρομάτης , Απόστολος Οικονομίδης    Γρηγόρης  Παραδείσης  και η κυρία Ντίνα Μώραλη του ΚΚΕ  ως  επικεφαλείς των άλλων  συνδυασμών   αλλά και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι τους,  επιμένουν να κρατούν μια σιωπή η οποία σαφέστατα  μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «ύποπτη σιωπή»!
Tο θέμα  που τίθεται τελικά  για τους προαναφερόμενους και άπτεται σοβαρότητας, είναι ο ρόλος  που επιλέγουν. Σε αυτή την περίπτωση  παραμένουν αδρανείς εις βάρος των δημοτών  και με την τακτική που ακολουθούν αναδεικνύουν ίσως και άθελα τους, ότι τελικά δεν μπορούν να «κάνουν τη διαφορά»…  αφού έτσι που επιβεβαιώνουν άτυπα  με τη στάση τους, ως επιλογή,  την απόκρυψη του πόθεν έσχες του Δημάρχου Θερμαϊκού!
Τη εξαίρεση αποτέλεσε  ο  αντιστράτηγο  ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας  και επικεφαλής της δημοτικής «Παράταξης Κοινωνία των Πολιτών»  Νικόλαος Παράσχου  όπου  με την  ερώτηση του, προς το Δήμαρχο  κατέδειξε το σεβασμό προς  τους  νόμους του κράτους αλλά και όσους  τον ψήφισαν.  Ωστόσο και στον ίδιον δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις ενώ ο κύριος Ιωάννης Αλεξανδρής  χαρακτήρισε «πρεμούρα κατ’ εξακολούθηση» την επιθυμία των δημοτών να πληροφορηθούν τον πόθεν έσχες του.
Η έως τώρα στάση του Δημάρχου και ιατρού, μπορεί να  προβάλλει  την επιθυμία του να  μην   προκαλέσει  τους κατοίκους,  ωστόσο  όμως  αυτό έγινε ήδη, με την  ανέγερση  της βίλας του στην περιοχή Θεσσαλονικέων στους Νέους Επιβάτες, ενδεικτικό στοιχείο οικονομικής  ευμάρειας.
Επίσης δεν περνάει απαρατήρητη και η  επιμονή του να κυκλοφορεί με μια πολυτελέστατη  μερσεντές 2.000 κυβικών με κρατικές πινακίδες, τη στιγμή που ακόμα και ο πρωθυπουργός τη χώρας  εξυπηρετείται μ’  ένα  ΙΧ  1.600 κυβικών.
Οι δημότες όμως αδιαφορούν για το τι θέλει τελικά  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού,  και επιμένουν να ζητούν  από την πλευρά τους να  αναρτηθούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία  στο σύστημα «Διαύγεια»  προκειμένου  να διαπιστώσουν πόσο ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής είναι αυτός που τους διοικεί αφού διαχειρίζεται το Δημόσιο χρήμα. Ο νόμος είναι νόμος και εφαρμόζεται  το ίδιο για όλους. Γατί λοιπόν ο Δήμαρχος  Θερμαϊκού, να επιλέγει τις δικές του διαδρομές .
Πληροφορίες  που πιθανότατα ο ίδιος  διέρρευσε προκειμένου  να αιτιολογήσει τη  στάση του,  αναφέρουν ότι  κατέθεσε  αίτηση του  προς τον Υπουργό  Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Χάρη Καστανίδη  και  ζήτησε να μη δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία  επικαλούμενος  προσωπικούς λόγους  που έχουν να κάνουν  – λέει – με την ασφάλεια της οικογένειάς του. Εάν ισχύουν όλα αυτά και  έχοντας  απόλυτη  συναίσθηση ευθύνης,  απέναντι  στην οικογένεια του,  θα πρέπει να  παραιτηθεί από Δήμαρχος, να παραμείνει μόνο στον ιατρικό χώρο, να προσλάβει ιδιωτικούς αστυνομικούς και  να αφοσιωθεί στο  στενό του περιβάλλον όπως κάνουν όσοι έχουν τέτοιου είδους φοβίες από ενδεχόμενες ενοχλήσεις. Η επιλογή λοιπόν είναι δική του και ως ευφυής   άνθρωπος σίγουρα  αξιολόγησε του παράγοντες αυτούς πριν ασχοληθεί με τα κοινά,  άρα λοιπόν το επιχείρημα   που εντέχνως  καλλιεργείται  γενικότερα – ίσως και από παπαγαλάκια – δεν  αποτελεί  λόγο αποφυγής  μιας κατάστασης και δεν τον νομιμοποιεί απέναντι στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Πρωθυπουργοί  αρχηγοί  κομμάτων,  κρατικοί λειτουργοί , Διευθυντές ΔΕΚΟ δήμαρχοι έχουν αναρτήσει  τα περιουσιακά τους  στοιχεία ενώ  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού και ιατρός, επιμένει στην εξαίρεση.  Γιατί;
Η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τον ίδιον αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού που  δεν τόλμησαν  να του θέσουν έστω και μια επίσημη ερώτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Σ’ αυτήν την περίπτωση  – όλοι πλην ενός – αποφεύγουν την «Διαύγεια» για τον δήμαρχο,  αλλά αυτό, τους καθιστά αυτόματα  συμμέτοχους σε μια ύποπτη σιωπή!!!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s