Ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας

 Του Παναγιώτη Στάθη

 Πηγή:www.capital.gr
Την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων Type 214, Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να πει πως δια του δικηγόρου του, ειδικού σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ. Βαα. Χειρδάρη, πως προσφεύγει διότι «παραβιάστηκε βάναυσα στο πρόσωπό του το τεκμήριο της αθωότητας».


Η προσφυγή έρχεται την ώρα που το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνεχίζει τη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποβρυχίων για το οποίο η Βουλή παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο για τα αδικήματα της «δωροδοκίας» και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Ήδη η δικογραφία έφτασε στον Άρειο Πάγο από τη Βουλή και ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσει την υπόθεση και θα αποφανθεί κατ΄ αρχήν αν τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα ή όχι ορίστηκε ο αρεοπαγίτης Βασ. Λαμπρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά στην απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/ Ferrostaal, με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πρόεδρος του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Λεοντής. Επίσης τακτικό μέλος από τον Άρειο Πάγο έχει επιλεγεί ο αρεοπαγίτης Ι. Παπαδόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι αρεοπαγίτες Βιολέτα Κηττέα και Δημ. Πατινίδης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξελέγησαν τακτικά μέλη η Ευδοξία Γαλανού και ο Νικόλαος Ρόζος και αναπληρωτής ο Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Επίσης, εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος και αναπληρωτής του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s