ΕΥΘΙΞΙΑ ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗΝ – Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Θερμαϊκού

Καμία ενέργεια έως τώρα δεν έγινε για την εικόνα εξαθλίωσης που παρουσιάζει η κεντρική είσοδος της Περαίας στην περιοχή των κεραιών. Ρεπορτάζ της εφημερίδας –δ- προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Πράσινου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού ωστόσο η απάντηση  που δόθηκε  από μέρους του με την μορφή δελτίου τύπου δίνει διευκρινήσεις μόνο σε ένα μέρος του ρεπορτάζ.

Η απάντηση αναφέρεται στις απορίες δημοτών που εκφράστηκαν και  δημοσίευσε η -δ- και αφορούσαν ένα νεαρό που τον είδαν να εργάζεται  σε σκουπιδιάρα. Μάλιστα αρκετοί δημότες έκαναν λόγο για ανήλικο παιδί και εξέφρασαν τους φόβους τους για το τι μπορεί να συμβαίνει. Το δημοσίευμα της -δ- είχε ως στόχο να αναδείξει έντονους προβληματισμούς των δημοτών της Περαίας. Ο κύριος Κώστας Βογιατζής μέσα στην απάντηση του αποδέχεται το τρόπο γραφής του ρεπορτάζ αλλά κάνει λόγο για κακεντρεχή σχόλια και για μια προσπάθεια λάσπης που επιχειρείται προς το πρόσωπο του. Μάλιστα απαιτεί την απόσυρση του ρεπορτάζ από το διαδίκτυο. Αυτό  που απαιτεί δεοντολογικά δεν γίνεται αφού για να κατανοήσει ο αναγνώστης τι θέλει να πει ο κύριος Βογιατζής πρέπει να διαβάσει και τα δυο δημοσιεύματα.

Σε ότι αφορά στην εικόνα εξαθλίωσης της εισόδου στην Κάτω Περαία στο δελτίο τύπου ο κύριος  Αντιδήμαρχος δεν κάνει καμία απολύτως κουβέντα για τα θέματα καθαριότητας. Κάδοι γεμάτοι σκουπίδια, πεταμένα αντικείμενα δεξιά και αριστερά, ανεξέλεγκτες παράνομες πινακίδες διαφημίσεων ιδιωτικών καταστημάτων που μας δείχνουν σε ποιό μπαρ θα πάμε, για ποτό, ποιά τέντα να προτιμήσουμε, σε ποιο ξενοδοχείο γίνεται πάρτι.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, εύκολα βλέπει κανείς στην οδό Ανθέων, ξεραμένα παρτέρια και δένδρα που λιποθυμούν από την αφόρητη ζέστη.

Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα που καλωσορίζει τους οδηγούς αυτοκινήτων σε μια τουριστική περιοχή και κατά τον κύριο Βογιατζή μάλλον δεν αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου Θερμαϊκού αλλά αντιθέτως το έργο αμαυρώνεται από δημοσιεύματα που αναφέρονται στις αγωνίες δημοτών.

Η -δ- αναδημοσιεύει και τα δυο ρεπορτάζ προκειμένου ο αναγνώστης να βγάλει το δικό του συμπέρασμα:

Το δημοσίευμα:

ΑΝΗΛΙΚΟΣ(;) ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ!!!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 ώρα 13:12 — dimotes | Επεξεργασία

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡIΟΤΗΤΑΣ;

Σοκ έχει προκαλέσει σε κατοίκους η θέα ενός νεαρού που εργαζόταν σε σκουπιδιάρα του Δήμου Θερμαϊκού.  O vεαρός φαινόταν να είναι μικρότερος από  17 χρονών, δεχόταν τις εντολές μεγαλυτέρου του και  αφού συγκέντρωνε τα σκουπίδια από τους κάδους στη συνέχεα κρεμόταν στο πίσω μέρος του αυτοκίνητου. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η -δ- τραβήχτηκαν από αναγνώστη της εφημερίδας  στις 03-07-2011 και ώρα 12.30 στην περιοχή της Ανθέων στην Περαία. Αν πράγματι πρόκειται για εργασία ανηλίκου τότε σαφέστατα πρόκειται περί μεγάλης ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής για το πώς βρέθηκε ένας ανήλικος να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πως βρέθηκε εκεί, ποιος το επέτρεψε, ποιος φέρει την ευθύνη.

Πιστεύουμε ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Βογιατζής (που σημειωτέον είναι εκπαιδευτικός) έχει την ευθιξία, κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο που διέτρεξε αυτό το παιδί.
Αν αυτά αληθεύουν, δεν περιμένουμε απλώς να απαντήσει και να δικαιολογηθεί, περιμένουμε να πάρει άμεσα και σκληρά μέτρα. Ο  κ. Βογιατζής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να τοποθετηθεί άμεσα για το περιστατικό, ενώ η -δ- θέτει τις φωτογραφίες στη διάθεση της εισαγγελέως ανηλίκων Θεσαλονίκης..
Κύριε  Βογιατζή έχετε την απόλυτη ευθύνη. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Στο μεταξύ η πόλη βρωμάει από σκουπίδια. Η είσοδος της Περαίας από την πλευρά της Ανθέων με Ξενίου Διός παρουσιάζει εικόνα εξαθλίωσης.
Η συγκεκριμένη αντιδημαρχία δεν είναι απλά μια θέση που ορισμένοι επιθυμούν να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν. Είναι μια θέση που καθημερινά προβάλλεται και κρίνεται όχι μόνο από τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού αλλά και από τους επισκέπτες. Αποτελεί τη βιτρίνα του Δήμου μας.  Όσοι δεν μπορούν να την υπηρετήσουν ας επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ο παρατηρητής

Η απάντηση:

 

·         ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

·         ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Διεύθυνση: Κ. Βάρναλη 2

                    Ν. Μηχανιώνα

§         Τ.Κ.           : 570 04

Τηλέφωνο: (23923) 30324 – 30333

FAX           : (23923) 30383 – 30320   

email        :  gr.perivallon@thermaikos.gr               

Ν. Μηχανιώνα, 13/07/2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με λύπη μου διάβασα το πέρα για πέρα αναληθές δημοσίευμα της 11ης Ιουλίου 2011 στην εφημερίδα ΔΗΜΟΤHΣ, αλλά και στην ιστοσελίδα www.odimotis.wodpress.com, ότι δήθεν, εμφανίστηκε ανήλικος νεαρός να εργάζεται σε απορριμματοφόρο του Δήμου Θερμαϊκού.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο εν λόγω υπάλληλος, είναι 22 ετών, γεννημένος το 1989. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για εργασία ανηλίκου, αλλά περί κακεντρεχών σχολίων από άτομα που θέλουν να πλήξουν και να αμαυρώσουν την εικόνα του δήμου μας.

Τονίζω βέβαια ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος μέσα στο κείμενό του αναφέρει τη φράση «αν πράγματι πρόκειται για εργασία ανηλίκου» και επίσης «αν αυτάαληθεύουν», διότι δεν είναι βέβαιος για την ακρίβεια των γραφομένων του. Παρόλα αυτά, δεν διστάζει να βάλει με έντονα κεφαλαία γράμματα ως επικεφαλίδα την πρόταση «ΑΝΗΛΙΚΟΣ (;) ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ!!!».

Η Δημοτική Αρχή του Θερμαϊκού με την ευθιξία και την υπευθυνότητα που διαθέτει, απασχολεί στο προσωπικό της μονάχα όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για να καλύψουν τις θέσεις.

Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητος, ως εκπαιδευτικός αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπος, θα ήθελα  να εκφράσω την απογοήτευση και αγανάκτησή μου προς όλους όσους, χωρίς να διασταυρώσουν τις ανακριβείς πληροφορίες που έλαβαν, έσπευσαν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό μου.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί το παρόν δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα  και στην εφημερίδα σας και να αποσύρετε το δημοσίευμα απ’ τον διαδικτυακό τόπο, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Άλλως, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

·

·         Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ανακύκλωσης και Καθαριότητας

Κωνσταντίνος Βογιατζής

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s