Θέλουν Πανεπιστήμιο μυθολογίας στην Κατερίνη

Τρεις δήμοι της Πιερίας

Τη δημιουργία ενός πρότυπου ιδρύματος Ανωτάτων σπουδών με αντικείμενο τη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, επιδιώκουν οι δήμοι Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, σε μια προσπάθεια προβολής της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, όπου γεννήθηκε η μυθολογία.

Οι πρώτες ιδέες προέκυψαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ενώ οι τρεις τοπικές αυτοδιοικήσεις ξεκίνησαν συζητήσεις για ζητήματα όπως η μορφή του ιδρύματος, οι κατάλληλες επαφές με πανεπιστημιακούς, η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του, οι υποδομές που θα το φιλοξενήσουν και το αντικείμενο των σπουδών του.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου – Ολύμπου, ενέκρινε τη συμμετοχή του στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ», για την ίδρυση του Πανεπιστημίου μυθολογίας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, έχει στείλει ήδη σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ενώ – όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Ζήνων Σατραζέμης – το επόμενο βήμα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ιδεών για το πώς θα συγκροτηθεί αυτό το ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα, που θα ανήκει στους τρεις δήμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s