οι παιδικές χαρές κέντρο «χαράς» και όχι «κινδύνου»: κείμενο διαμαρτυρίας γονέων Κερασιάς

Το κείμενο διαμαρτυρίας που ακολουθεί, υπογράφτηκε από γονείς της Κερασιάς και παραδόθηκε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς  για να προωθηθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο  Θερμαϊκού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Εμείς, οι δημότες  Θερμαϊκού, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ν. Κερασιάς , που …

υπογράφουμε παρακάτω διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις παιδικές χαρές της Ν. Κερασιάς. Οι παιδικές χαρές θα πρέπει να είναι ο τόπος συνάντησης των παιδιών, όπου θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Και πράγματι, στην Κερασιά, τα παιδιά, συνήθιζαν να συγκεντρώνονται στους χώρους αυτούς και να παίζουν  για πολλές ώρες , κάτι που συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους αλλά και στην φυσική άσκησή τους.

ΌΜΩΣ

  1. Τα χόρτα στους χώρους αυτούς δεν κόβονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινούνται ανάμεσα σε «δάση από φυτά» και να εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους (ατυχήματα, φίδια, κουνούπια).
  2. Οι κάδοι που είναι τοποθετημένοι ακριβώς έξω από τις παιδικές χαρές παραμένουν γεμάτοι με σκουπίδια για πολλές μέρες με τα καπάκια τους  ανοιχτά, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μόλυνσης. Οι γάτες μπαινοβγαίνουν στους κάδους, και όλος ο χώρος μετατρέπεται  σε σκουπιδότοπο.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι παιδικές χαρές να γίνουν κέντρο «χαράς» και όχι «κινδύνου» για τα παιδιά μας.

 

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s