Σε κώμα παραμένει ένα από τα 8 παιδιά που μολύνθηκαν από το E.coli

Εξιτήριο πήραν τα 2 από τα 8 παιδιά στη βόρεια Γαλλία, που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο μετά τη μόλυνσή τους από βακτήριο E.coli. Ένα αγοράκι ηλικίας 2 ετών, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται στάσιμη, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο της Λίλλης.

«Γενικότερα, η κατάσταση της υγείας των παιδιών…

βελτιώνεται από αιματολογικής άποψης», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ένα παιδί μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του χθες και ένα άλλο σήμερα, προσέθεσε η εκπρόσωπος. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού που έχει αρρωστήσει πιο σοβαρά, ενός μικρού αγοριού που βυθίστηκε σε τεχνητό κώμα, κρίνεται «σταθερή». «Δεν υπάρχει ούτε βελτίωση ούτε επιδείνωση. Παραμένει στο μηχάνημα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής και εξακολουθεί να του γίνεται αιμοκάθαρση», προσέθεσε η εκπρόσωπος.

Αιμοκάθαρση γίνεται και σε τρία από τα άλλα παιδιά που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα οκτώ παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο όταν παρουσίασαν αιμορραγικές διάρροιες και νεφρική ανεπάρκεια. Επτά από τα παιδιά αυτά είχαν καταναλώσει κατεψυγμένα μπιφτέκια της μάρκας «Steaks Country», τα οποία παρασκευάζει η γαλλική εταιρεία SEB και διανέμονται από τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Lidl. Το όγδοο παιδί, ένα κοριτσάκι επτά ετών, το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, όταν εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα, δεν είχε καταναλώσει τέτοια μπιφτέκια.

Η προέλευση του βακτηρίου αυτού στη Γαλλία εξακολουθεί να μην έχει διαπιστωθεί με ακρίβεια. Η μόνη βεβαιότητα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι οι εξετάσεις που έγιναν δείχνουν ότι δεν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli που εντοπίστηκε στη Γερμανία σε βιολογικά φύτρα, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 39 άνθρωποι στην Ευρώπη -38 στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία.

Οι υγειονομικές και ιατρικές αρχές της Γαλλίας αναμένουν τώρα επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων για άλλα δύο ύποπτα κρούσματα, ενός νεαρού ενήλικα και ενός 10χρονου παιδιού, που προέρχονται επίσης από τη βόρεια Γαλλία.

πηγή:tvxs

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s