Εκπαίδευση για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών

Σε εκπαίδευση για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011, συμμετείχαν 15 μέλη του Σωματείου «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε από την Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) και την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στο Φράγμα της Θέρμης, εθελοντές από εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας του Νομού Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύτηκαν, θεωρητικά και πρακτικά, στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τον ομαδικό και τον ατομικό εξοπλισμό που πρέπει να φέρουν τα μέλη ενός πεζοπόρου τμήματος που συμμετέχουν στην κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς, για τα μέσα και τις τεχνικές κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, καθώς και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή συμμετοχή των εθελοντών στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές παρουσίαση των πυροσβεστικών οχημάτων και του εξοπλισμού τους, καθώς και του εξοπλισμού που έχει ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ οι εθελοντές πραγματοποίησαν ρίψεις με αυλούς και συμμετείχαν σε ένα σενάριο άσκησης που προέβλεπε την προσέγγιση και την αντιμετώπιση μίας δασικής πυρκαγιάς, με πυροσβεστικό όχημα και με πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση που παρακολούθησαν οι «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας», εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής τους και της καλύτερης προετοιμασίας τους ενόψει και των περιπολιών πυροπροστασίας που θα πραγματοποιήσουν στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.  

Σωματείο «Εθελοντές

Πολιτικής Προστασίας Μίκρας»

Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 65795

6977 248252

6942 456839

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s