Μέτρα «φωτιά» για εξυγίανση 58 υπερχρεωμένων – μέχρι και 150% – δήμων

Πενήντα οκτώ είναι οι δήμοι που τα συνολικά τους χρέη ανέρχονται μεταξύ 100% – 150% των τακτικών εσόδων τους και της ΣΑΤΑ μαζί!

Υπάρχουν όμως και άλλοι 267 δήμοι με χρέη που κυμαίνονται μεταξύ του 50% – 100% των εσόδων τους. Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα ονόματα των υπερχρεωμένων δήμων οι οποίοι θα περιληφθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.Σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα, οι δήμοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο οικονομικής κατάστασης από ορκωτούς ελεγκτές, ενώ η έγκριση του προγράμματος θα γίνεται από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Το πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος (για ορισμένες περιπτώσεις δήμων), ενώ θα υπάρξει πάγωμα προσλήψεων σε αυτούς τους δήμους, πάγωμα χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, καθώς και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Δείτε τα ονόματα των Δήμων αμέσως παρακάτω.

ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΕΟΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 150% ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ    ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΣΑΤΑ

ΤΗΛΟΥ, ΦΥΛΗΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΥΛΗΣ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΒΡΥΣΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΒΙΑΝΝΟΥ, ΒΥΡΩΝΑΣ,ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΤΡΙΚΑΙΩΝ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΙΘΩΝΙΑΣ (ΣΥΝ. 24)

ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ 120-150% ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΣΑΤΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΣΥΜΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ,ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ,ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ (ΣΥΝ. 12)

ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ 100-120% ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΣΑΤΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΗΛΙΔΑΣ, ΩΡΩΠΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΣΚΙΑΘΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΥΔΡΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΑΙΓΙΝΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΚΡΩΠΙΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (ΣΥΝ. 22)

Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης, αναλαμβάνουν τις εξής δεσμεύσεις:

-Υποχρέωση διάθεσης μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, προς επίτευξη των στόχων του εν λόγω Προγράμματος. Η ΣΑΤΑ θα χρηματοδοτεί, κατά περίπτωση, μόνο έργα για συντήρηση – επισκευή των υποδομών

– Πάγωμα ή περιορισμό χρηματοδότησης ορισμένων κωδικών (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ.)

-Πάγωμα ή περιορισμό των προσλήψεων και συμβάσεων

– Υποχρέωση υλοποίησης του Προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που δεν θα υπερβαίνει τη δημοτική περίοδο

– Οι ανωτέρω υποχρεώσεις, συνολικά ή εν μέρει, μπορεί να αφορούν μόνο σε μια δημοτική ενότητα του Δήμου, εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το πρόβλημα

Οι πλέον υπερχρεωμένοι δήμοι της χώρας με σειρά κατάταξης, είναι : Δήμος Τήλου, δήμος Φυλής, δήμος Αμαρουσίου, δήμος Περάματος, δήμος Αχαρνών, δήμος Σπάτων .

(Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων και ποιοι εντάσσονται)

ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s