Ξανά δημοτικές εκλογές στο δήμο Γρεβενών λόγω λάθους στον αριθμό εδρών από το ΥΠ.ΕΣ

Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο Δήμο Γρεβενών, το αργότερο σε ενάμισι  μήνα! Αυτό προέκυψε μετά την απόφαση του τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου (εκλογοδικείου) Κοζάνης και την οποία παρουσιάζει το eklogika.gr πριν ακόμη καθαρογραφεί. Ο εκλεγείς και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή ( με ποσοστό 53,70%), δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, καλείται να προκηρύξει εκλογές μόλις λάβει στα χέρια του την απόφαση, ανεξαρτήτως των νομικών κινήσεων που θα αποφασίσει να κάνει.

Το διοικητικό πρωτοδικείο αποδέχτηκε την ένσταση που αφορούσε στον αριθμό των εδρών του δήμου, οι οποίες σύμφωνα με τον πληθυσμό θα έπρεπε να είναι 20 και όχι 18. Λάθος, το…

οποίο το eklogika.gr επεσήμανε με ρεπορτάζ του πριν από τις εκλογές και έθετε το προς διερεύνηση ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Ερώτημα που τότε έμεινε αναπάντητο και σήμερα οδηγεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση τους δημότες των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό  σύμβουλο του eklogika.gr, Κώστα Μαμέλη, η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου είναι τελεσίδικη. Ο νυν δήμαρχος δικαιούται φυσικά να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση αναίρεσης, όμως δεν υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του εκλογοδικείου που μόλις εκδόθηκε.

Έτσι, ο  κ. Κουπτσίδης, καλείται «χωρίς καθυστέρηση» όπως αναφέρει ο νόμος, μόλις του κοινοποιηθεί η απόφαση να προκηρύξει εκλογές με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, αναρτώντας εκ νέου τα παλαιά ψηφοδέλτια στην ιστοσελίδα του δήμου.

Επειδή η διαδικασία προκήρυξης των εκλογών δεν μπορεί να καθυστερήσει – από την υπάρχουσα νομική εμπειρία – περισσότερο από ενάμισι μήνα, θεωρείται βέβαιο ότι και να γίνει δεκτή η αναμενόμενη αίτηση αναίρεσης από τον νυν δήμαρχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση αυτή θα είναι μεταγενέστερη των εκλογών.

Η περιπέτεια  με την λανθασμένη κατανομή των εδρών εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχει ενδεχόμενο  να φέρει και ανακατατάξεις και στο πολιτικό σκηνικό του δήμου. Συγκεκριμένα, αναμετρώνται ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης  με 53,70% και υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ, ο επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ζήσης με 39,58% και η υποψήφια του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ Παναγιώτα Ντάγκα, με 6,72%. Στο μεταξύ, στο εξάμηνο διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες   σε εσωκομματικό επίπεδο, οι σχέσεις του κ. Κιουπτσίδη με τοπικά στελέχη έχουν διαρραγεί, γεγονός που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία που καλείται να υποστεί μετά την άνετη νίκη του.

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s