Καταρρέουν τα λουτρά Θέρμης

Καταρρέουν τα λουτρά Θέρμης εξαιτίας της αδιαφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί εδώ και κάποια χρόνια τα λουτρά Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης. Η άλλοτε κραταιά λουτρόπολη σταμάτησε να λειτουργεί  εδώ και χρόνια και οι εγκαταστάσεις της έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου.
Τα λουτρά Θέρμης και το οικόπεδο των 500 στρεμμάτων που τα περιβάλλουν ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση τους αλλά και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων τους.  Αν και βρίσκονται σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κεντρικός δήμος της πόλης δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τη τύχη τους. Οι εγκαταστάσεις τους  είναι παλιές και λόγω της έλλειψης συντήρησης έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα.
Η επίσημη δικαιολογία που προέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κύριο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το κλείσιμο των λουτρών ήταν η πτώση της θερμότητας του νερού και  κατ επέκταση η αδυναμία λειτουργίας πολλών από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις τους.
Με πομπώδες όμως ύφος είχε εξαγγελθεί επανειλημμένα η αξιοποίηση των λουτρών και του περιβάλλοντα χώρου σε συνεργασία με μεγάλο στρατηγικό επενδύτη προκειμένου να ανεγερθεί ένα σύγχρονο θερμαλιστικό και θεραπευτικό κέντρο στο οικόπεδο των λουτρών.
Παράλληλα μέσω του Γ’ Κοινοτικού  Πλαισίου Στήριξης επενδύθηκαν 950.000 ευρώ για τη  βελτίωση του άλσους των λουτρών και την κατασκευή δικτύου πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων. Η εγκατάλειψη όμως της λουτρόπολης και η φθορά του χρόνου καθιστούν αμφίβολη τη λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητα τους.
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι την περίοδο που συνέβαιναν αυτά ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε και την προεδρεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και θα έπρεπε να φροντίζει για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων άλλα και του θερμαλισμού.
Η νέα δημοτική αρχή υπό τον κύριο Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να πάρει άμεσες αποφάσεις για το μέλλον της λουτρόπολης αλλά και για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου οικοπέδου των 500 στρεμμάτων.

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s