«Λυπάμαι που δεν μπορώ να εκτελώ τους αστέγους!»

Παρανοϊκή δήλωση Ρώσου δημάρχου!

Ο δήμαρχος της ρωσικής πόλης Τσίτα, με 300.000 κατοίκους, προκάλεσε πάταγο με τη δήλωσή του ότι… λυπάται που δεν μπορεί να εκτελεί τους αστέγους. Πρόκειται για ένα διογκούμενο πρόβλημα στη χώρα, που όμως οι Αρχές προτιμούν να αγνοούν.

Ερωτηθείς από τους τοπικούς βουλευτές για τα μέτρα που σκέπτεται να υιοθετήσει απέναντι στον συνεχώς αριθμό των αστέγων στην Τσίτα, ο δήμαρχος Ανατόλι Μιχάλεφ απάντησε: «Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».

Απαντώντας στο κύμα αντιδράσεων από τις ΜΚΟ και τον Τύπο, ο Μιχάλεφ -που είναι στέλεχος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν- δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για έναν «αστεϊσμό». Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως αυτοί οι άνθρωποι, «οι οποίοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους. Τα νοσοκομεία γεμίζουν από αστέγους και η νοσηλεία τους κοστίζει πανάκριβα».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μιχάλεφ, στην Τσίτα -όπου η θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει συχνά στους -30 βαθμούς Κελσίου- οι άστεγοι ανέρχονται σε 3.000, ενώ το μοναδικό κέντρο υποδοχής τους διαθέτει μόλις 120 θέσεις. Ο αριθμός των αστέγων στη Ρωσία εκτιμάται στις 150.000 με 350.000 σύμφωνα τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο οι ειδικοί υπολογίζουν πως αυτός ανέρχεται μεταξύ 1,5 και 4,2 εκατ. επί συνολικού πληθυσμού 141,2 εκατ. κατοίκων, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Βιεντεμόστι.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s