Κίνημα τζαμπατζήδων υπουργών

Το editorial της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Σώφρων ήταν κωμικός ποιητής, “μιμογράφος” για την ακρίβεια, που έζησε τον 5ο π.Χ. αιώνα. Καταγόταν από τις Συρακούσες και μέγας θαυμαστής του ήταν ο ίδιος ο Πλάτων. Σε ένα από τα σωζώμενα αποσπάσματα των έργων του απαντάται για πρώτη φορά η σοφή φράση “εκ του όνυχος γαρ τον λέοντα”. Στις ημέρες μας χρησιμοποιούμε κάτι παραπλήσιο, το “εξ όνυχος τον λέοντα”, για να σημάνουμε πώς από κάτι μικρό μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για κάτι ευρύτερο. Κι έτσι είναι. Αρκεί μια ματιά στο νύχι για να καταλάβεις ότι….

απέναντί σου βρίσκεται ένα λιοντάρι και όχι μια μικρή γατούλα. Αρκεί μια έγκριση δαπάνης ύψους 29,30 ευρώ για να συνειδητοποιήσεις σε πόσο μεγάλη ανυποληψία επιλέγει να πέσει μια κυβέρνηση που χρεώνει στους πολίτες αυτό το ποσό για καφέδες και σάντουιτς που απολαμβάνουν υπουργοί σε αίθουσες VIP αεροδρομίων.

Η κ. Τζάκρη που επέδειξε αυτή την αναξιοπρεπή στάση, όπως αποκάλυψε η “Δημοκρατία” το Σάββατο 5/2/2011, δεν βαδίζει μόνη της στην ατραπό της πολιτικής φτήνιας. Το blog taxalia απέδειξε ότι έχει μεγάλη συντροφιά. Η κ. Διαμαντοπούλου με την… παιδεία που τη διακρίνει καταδέχτηκε να χρεώσει στους ανήμπορους Έλληνες 29,04 ευρώ, που τα δικαιολόγησε ως “κατανάλωση ροφημάτων και τροφίμων και στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Π.Δ.Β.Μ.Θ. και τη συνοδεία της”.

Ο κ. Σκανδαλίδης, που τυγχάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λαμβάνει προεγκρίσεις κονδυλίων 44€ και 58,61€ για καφέδες, αναψυκτικά και… βρώσιμα από την Olympic Catering ΑΕ που θα κατανάλωνε ο ίδιος και η κουστωδία του, στην πολυσύχναστη αίθουσα VIP του αεροδρομίου.

Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες αποφάσεις.

Είναι κατάντια να φτάνουν ισχυροί άνθρωποι σε τέτοιο σημείο ψυχολογικής έκπτωσης που να αξιοποιούν τη νόμιμη οδό για να πράξουν κάτι τόσο ευτελές.
Ο κ. Ρέππας, όταν θα ξαναμιλήσει για «τζαμπατζήδες» οφείλει να απευθύνει τον χαρακτηρισμό στους συντρόφους του, τους υπουργούς.
Εξ όνυχος τους σοσιαλιστές!

 

Advertisements

Υποβολή σχολίου (ακόμη και ανώνυμα ως Guest). Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι προαιρετικά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s