Πέθανε στα 28 της η Ιζαμπελ Καρο που ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της ανορεξίας

Πέθανε σε ηλικία μόλις 28 χρόνων η γαλλίδα Ιζαμπέλ Καρό, ηθοποιός και μοντέλο η οποία πριν από τρία χρόνια είχε φωτογραφηθεί γυμνή στην μεγάλη εκστρατεία κατά της νευρ ικής ανορεξίας- ασθένειας από την οποία έπασχε και η ίδια. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ελβετική ηλεκτρονική εφημερίδα «20 Λεπτά»

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή…

 

σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.

Ηταν φωτογραφίες που ενοχλούσαν τους θεατές, όμως η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας θέλοντας να βοηθήσει και τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους για να μοιάζουν με μανεκέν…

Τα αίτια του θανάτου της Καρό που έπασχε από τη νόσο από 13 χρόνων δεν έγινα γνωστά. Το 2006 η ηθοποιός-μανεκέν έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

«Νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες για πνευμονοπάθεια ενώ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πολύ κουρασμένη. Δεν ξέρω όμως τα ακριβή αίτια του θανάτου της», δήλωσε ο φίλος της ελβετός τραγουδιστής Βίνσεντ Μπίγκλερ, με τον οποίο επρόκειτο να γυρίσει ένα βιντεοκλίπ με θέμα την ανορεξία.

Η Καρό είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της, μετά από ειδική θεραπεία που την βοήθησε να φτάσει τα 40 κιλά!

Η ίδια είχε πει για τη συμμετοχή της στην φωτογραφική καμπάνια κατά της
ανορεξίας το 2007: «Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και παθαίνεις».

ΒΗΜΑ

Advertisements